САП скерувала до суду справу про хабар автівкою посадовцю «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила розслідування у справі про хабар посадовцю філії УЗ і скерувала обвинувальний акт до суду.
фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», який отримав неправомірну вигоду у вигляді автомобіля Toyota Camry вартістю понад 1,6 млн грн, та ще двох осіб, які і надали цю неправомірну вигоду.

Про це повідомляє прес-служба органу.

У прокуратурі не вказали прізвища фігурантів, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про ексзаступника директора філії УЗ Олексія Онисимюка, підприємця Ігоря Бутанова та його пособника Андрія Онищенка.

«5 грудня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно заступника директора філії «ЦЗВ» АТ «УЗ», який отримав неправомірну вигоду у вигляді автомобіля Toyota Camry вартістю понад 1,6 млн грн, та ще двох осіб, які і надали цю неправомірну вигоду», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 11 грудня арешт Онисимюка. Альтернативою виходу з-під варти йому визначили 4 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

Антикорупційні органи завершили розслідування цього факту, виділивши його в окреме провадження. Водночас, за даними «Слово і діло», в основному провадження триває розслідування пов'язаних епізодів, за якими уже проводилися обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: