Апеляція ВАКС залишила під вартою фігуранта справи про підкуп посадовця УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишили без задоволення скаргу сторони захисту на рішення про продовження арешту фігуранта.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою до 16 грудня Андрія Онищенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до передачі неправомірної вигоди від підприємця Ігоря Бутанова колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 1 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онищенка до 16 грудня. Сторона захисту подала скаргу на це рішення, але суд залишив її без задоволення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 18 жовтня 2023 року, постановлену в межах кримінального провадження, про продовження строку тримання під вартою (Онищенка – ред.), залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: