Підкуп посадовця УЗ: фігуранту не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився задовольняти клопотання адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився змінювати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, визначений Андрію Онищенку. Його підозрюють у причетності до передачі неправомірної вигоди від підприємця Ігоря Бутанова колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 23 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онищенка до 16 грудня з альтернативою 6,5 млн грн застави. Адвокат підозрюваного просив змінити запобіжний захід шляхом зменшення розміру застави або відправлення його під домашній арешт.

«У задоволенні клопотання захисника підозрюваного (Онищенка – ред.) про зміну запобіжного заходу відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: