НАБУ завершило розслідувати справу про хабар посадовцю «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрили стороні захисту матеріали розслідування за фактом надання та одержання автомобіля.
фото: прес-служба НАБУ

НАБУ та САП завершили розслідувати справу за підозрою директора ТОВ «Обрій події» Ігоря Бутанова та посередника Андрія Онищенка в наданні неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку, а останнього підозрюють в одержанні цієї вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«16 серпня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою трьох осіб – учасників схеми, серед яких заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» та двоє інших співучасників. Наразі детективами НАБУ у порядку ст. 290 КПК України відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту», – інформує САП.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Онисимюка.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: