Суд вкотре продовжив арешт колишнього посадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд вкотре підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді арешту.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 грудня строк тримання під вартою колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 22 жовтня арешт Онисимюка. Альтернативою виходу з-під варти йому визначили 8 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт підозрюваного. Суддя клопотання задовольнив частково.

«Клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Онисимюка – ред.) - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 60 днів, тобто 11 грудня 2023 року включно з можливістю внесення застави. Зменшити суму застави, визначеної підозрюваному як альтернативного запобіжного заходу до 4 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

Антикорупційні органи завершили розслідування цього факту, виділивши його в окреме провадження. Водночас, за даними «Слово і діло», в основному провадження триває розслідування пов'язаних епізодів, за якими уже проводилися обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: