САП у грудні скерує до суду справу про хабар посадовцю «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про встановлення строку ознайомлення з матеріалами слідства.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 1 грудня скерує до суду справу за підозрою директора ТОВ «Обрій події» Ігоря Бутанова та посередника Андрія Онищенка в наданні неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

До цієї дати сторону захисту обмежили в строках на ознайомлення з матеріалами розслідуванням рішенням Вищого антикорупційного суду від 17 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

«Встановити стороні захисту, а саме - підозрюваним (Ігорю Бутанову, Андрію Онищенку та Олексію Онисимюку – ред.), та їх захисникам, а також іншим особам, які матимуть повноваження захисників у кримінальному провадженні, строк до 01.12.2023 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Пізніше розслідування цієї справи завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: