Болгарія може передати Україні бронетехніку радянських зразків

Читать на русском
Болгарія може передати Україні 100 одиниць радянської бронетехніки на початку жовтня цього року.
Тодор Тагаревскріншот з відео

Болгарія готова доставити Україні близько 100 одиниць броньованої техніки радянських зразків. Її передача може розпочатися наприкінці вересня – на початку жовтня.

Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев під час спільного брифінгу зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим у Медіацентрі.

Зеленський зустрівся з прем'єром Болгарії: обговорювали шляхи для зернового коридоруПрезидент України Володимир Зеленський у понеділок, 21 серпня, провів зустріч із прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у межах саміту Україна – Балкани.

«Ми запропонували близько 100 одиниць броньованих транспортних засобів радянського зразка, які й досі перебувають на складах Міністерства внутрішніх справ. Це дещо уповільнює наш процес, оскільки треба підписати контракт між МВС Республіки Болгарія та Міністерством оборони України», – повідомив Тагарев.

Він уточнив, що цю угоду ще має ратифікувати болгарський парламент.

«Щойно у вересні парламент повернеться до своїх засіданнях, я вважаю, що це буде одним із пріоритетних завдань, і до кінця вересня – до початку жовтня ми вже матимемо ратифікацію цієї угоди. Я думаю, що тоді зможе розпочатись передача», – додала міністр.

Нагадаємо, у серпні уряд Болгарії схвалив передачу Україні великої партії БТР. Також повідомлялося, що Болгарія приєдналася до декларації G7 про «гарантії безпеки» України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: