Україна отримає військові кораблі, щоб убезпечити судна у зерновому коридорі

Читать на русском
Україна отримає кораблі, щоб конвоювати зерновий коридор. За словами президента, існують конкретні домовленості.
oleksandr.kubrakov

Україна домовилася з партнерами про отримання військових кораблів, щоб захистити судна у зерновому коридорі в Чорному морі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на конференції Grain from Ukraine.

Скільки аграрної продукції Україна експортувала через порти за час війниУкраїна з початку повномасштабної війни експортувала через порти 59,7 млн тонн аграрної продукції. На інфографіці – докладніше.

Зеленський наголосив, що Україна вважає створення зернового коридору без росії одним з найбільших досягнень за рік. Відтак наразі працюють над тим, щоб забезпечити безпеку кораблів, які йдуть цим коридором.

«Ми домовилися з партнерами й будемо супроводжувати кораблі у морі, щоб гарантувати їхню безпеку. У нас вже є конкретні домовленості про отримання кораблів. Це питання близького майбутнього», – наголосив президент.

За словами Зеленського, Одеський регіон буде захищений додатковими системами ППО, про які вже домовилися з партнерами

«Дуже конкретні комплекси, дуже конкретний запит вже направлений партнерами, і можу сказати, що він уже погоджений. Скоро цей регіон буде захищений дуже потужним ППО. Нам важливі не лише кораблі, а й люди, які там живуть», – додав український лідер.

Нагадаємо, у серпні Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. При цьому рф продовжує атакувати портову інфраструктуру України.

Віце-прем'єр-міністр із відновлення - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков нещодавно розповів про роботу українського коридору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: