Терористам там не місце: Зеленський про втрату впливу рф у двох міжнародних інституціях

Читать на русском
Зеленський відзначив вагомість того, що росія цими днями втратила свій вплив в Організації з заборони хімічної зброї та Міжнародній морській організації.
president.gov.ua

Цього тижня росія втратила свій вплив в Організації з заборони хімічної зброї та Міжнародній морській організації.

Про це відзначив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Він відзначив вагомість того, що росія цими днями втратила свій вплив у двох міжнародних інституціях. Мова йде про Організацію із заборони хімічної зброї та Міжнародну морську організацію – одну з ключових у світі, що опікується безпекою.

«Справді, терористам там не місце. І більше в керівних органах російських представників не буде. Цілком справедливо», – наголосив Зеленський.

У зверненні президент також подякував Німеччині, особливо за чітке виконання домовленостей щодо ППО для України. А також додав, що цього тижня були санкційні кроки від США проти російських суб’єктів, що підтримують економіку агресії.

Нагадаємо, 1 грудня Міжнародна морська організація під час голосування обрала новий склад Ради ММО на 2024-2025 роки. Росія до нього не увійшла.

Раніше «Слово і діло» розбиралося, чи можна вигнати росію з лав ООН, або хоча б зі складу РБ ООН, і як це можна зробити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: