Росію не переобрали до ради Міжнародної морської організації

Читать на русском
Росію не переобрали до ради Міжнародної морської організації - агентства ООН, що займається питаннями безпеки судноплавства.
Фото: РИА Новости

Міжнародна морська організація (ММО) сьогодні під час голосування обрала новий склад Ради ММО на 2024-2025 роки. Росія до нього не увійшла.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Telegram.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Дуже важливо, що міжнародна спільнота підтримала заклик України – росії не місце у керівних органах міжнародних організацій. Тож Рада ММО працюватиме без держави-агресора, а її вплив на формування міжнародної морської політики мінімізовано», – зазначив він.

За словами Кубракова, рішення ММО підкреслює визнання згубних наслідків російської агресії для глобального судноплавства та ланцюгів постачання продовольства.

На виключення росії з ММО також відреагував президент Володимир Зеленський у своєму Twitter. Він назвав таке рішення цілком справедливим, адже саме росія завдала найбільших збитків вільному судноплавству за останні десятиліття.

Нагадаємо, 17 липня цього року росія оголосила про свій вихід із «зернової угоди» через нібито невиконання її вимог. Після цього рф почала посилено атакувати ракетними обстрілами портову інфраструктуру України та кораблі, які йшли під завантаження або вже з продукцією.

10 серпня Україна відкрила тимчасові коридори для виходу торгових суден із портів. Атаки з боку росії продовжувалися.

У листопаді стало відомо, що Україна отримає військові кораблі, щоб убезпечити судна у зерновому коридорі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: