На кордоні України та Польщі запрацює пункт пропуску для порожніх вантажівок

Читать на русском
На кордоні з Польщею запрацює пункт пропуску Угринів – Долгобичув для порожніх вантажівок на виїзд з України.
glavnoe.in.ua

На кордоні з Польщею від завтра, 4 грудня, запрацює пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» для порожніх вантажівок на виїзд з України.

Про це повідомляє Держприкордонслужьа та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Відомо, що пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» відкриють для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України. Вантажівки масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн) почнуть пропускати до Польщі з 01:00 4 грудня.

Відзначимо, що цей пункт пропуску зазвичай працював лише для легкового транспорту та автобусів. Кубраков наголосив, що поки він працюватиме у тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

Міністр наголосив, що домовитись про запуск смуги для порожніх вантажівок вдалося завдяки Єврокомісії у співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством.

«Зараз відкриття «Угриніва» є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – додав Кубраков.

Раніше повідомляли, що Польща посилить контроль українських перевізників, який досі здійснюється на польсько-українському кордоні.

Нагадаємо, в уряді Польщі озвучили вимоги до України та Євросоюзу у зв'язку із страйком перевізників. Польща, зокрема, хоче запропонувати Євросоюзу скасувати транспортний безвіз з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: