Крим чи Донбас: Зеленський відповів, яку територію буде легше повернути

Читать на русском
Володимир Зеленський вважає, що Крим легше деокупувати, ніж Донбас. Це стосується, зокрема, і ментального повернення людей в Україну.
Getty Images

Президент Володимир Зеленський вважає, що Донбас складніше повернути в Україну, ніж Крим.

Про це він сказав на зустрічі зі студентами миколаївських вишів.

Деокупація Криму: які шляхи повернення півострова озвучує військово-політичне керівництвоЯкі шляхи повернення окупованого Криму публічно озвучували Зеленський, Залужний, Буданов та Резніков.

Зеленського запитали, як ментально повертатимуть людей з окупованих територій до України.

«Може так статися, що ми територію повернемо раніше, ніж цих людей. Наприклад, якщо ми беремо Донбас: люди живуть там десять років – там, але не там – тобто живуть в іншому просторі. І це довгий процес, може абсолютно по-різному», – сказав він.

На думку Зеленського, складнішим буде процес інтеграції людей з Донбасу. «Я так вважаю. Мені партнери колись сказали: «Вам майже неможливо буде повернути Крим і дуже складно повернути Донбас». А, на мою думку, якщо ми говоримо про людей – тому що території все одно повертаються з людьми, а якщо люди не хочуть, буде дуже складно – Донбас повернути ментально складніше. Тому що з окупацією була контактна лінія і були постійні бойові дії. І було багато сепаратизму з того боку і вони воювали», – вважає президент.

У Криму ж, додав він, бойових дій не було. Зеленський вважає, що Крим «дуже чекає на повернення», а Донбас теж чекає, але буде дуже складно, оскільки більша частина території була окупована і максимально мілітаризована.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський виключив мир із росією за будь-яку ціну.

Він також казав, що війну з росією не буде закінчено, доки не буде звільнено Крим. При цьому, за словами Зеленського, Україна не обов'язково звільнятиме півострів військовим шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: