Польські перевізники анонсували продовження блокади на кордоні

Читать на русском
Поляки хочуть продовжити протест у пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ до лютого 2024 року, а також розширити блокаду на ПП Медика-Шегині.
фото Суспільне

Польські перевізники продовжать та розширять блокаду на кордоні з Україною. Попередньо поляки хочуть страйкувати до лютого.

Про це повідомив їхній лідер Рафал Меклер з ультраправого Національного руху у Facebook.

У відповідь полякам: українські перевізники провели попереджувальний пікет на кордоніУкраїнські перевізники пригнали понад 30 вантажівок та спробували переконати поляків, що блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі.

«Ми подали ще одну заявку. Протест у Дорогуську (пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ, - ред.) продовжено до 1 лютого 2024 року. Прийнять без заперечень», – написав він.

Меклер також анонсував розширення блокади на четвертий ПП Медика-Шегині з 23 листопада. За його словами, до пікету приєднаються фермери.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України. Станом на 22 листопада на кордоні з Польщею зібралося близько 4000 вантажівок.

Українські перевізники у відповідь на дії поляків 21 листопада провели попереджувальну акцію на кордоні з Польщею біля пункту пропуску Краковець-Корчова.

Водночас словацькі перевізники тимчасово розблокували пункт пропуску на кордоні з Україною, який заблоковано вчора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: