У відповідь полякам: українські перевізники провели попереджувальний пікет на кордоні

Читать на русском
Українські перевізники пригнали понад 30 вантажівок та спробували переконати поляків, що блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі.
фото Суспільне

Українські перевізники сьогодні вдень провели запобіжну акцію на кордоні з Польщею біля пункту пропуску Краківець-Корчова у Львівській області. Цей пікет — відповідь на блокаду поляками трьох пунктів пропуску, через що у черзі стоять сотні вантажівок.

Про це повідомляє Суспільне та Zaxid.net.

Як повномасштабна війна вплинула на обсяги перевезень в УкраїніЗа перший рік повномасштабної війни обсяг вантажних та пасажирських перевезень в Україні значно скоротився. На інфографіці – по місяцях.

Акцію влаштували члени громадської організації «Міжнародні автомобільні перевізники України». Загалом під польський кордон приїхало понад 30 вантажівок. Перевізники та водії привезли до пункту пропуску тягачі від своїх вантажівок та розмістили їх по обидва боки дороги, саму трасу не перекривали.

На машинах українці повісили такі банери: «Справжнє братство — це не дискримінація», «У нас війна – ми не конкуренти», «Зніміть блокаду — поверніть українських водіїв додому», «Стоп блокаді на кордонах», «Втратить Україна — втратитьі Польща».

За словами водіїв, мета цієї акції – переконати польських перевізників, що їхнє блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі економікам обох країн.

Як заявив організатор акції Володимир Михалевич, вона спрямована на те, щоби закликати польських перевізників припинити блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні.

«Зараз акція попереджувальна, ми хочемо показати, що ми за розблокування кордону, за спільну роботу, за те, щоб нагодувати Європу, бо всі розуміють, що світу потрібне українське зерно», – сказав він.

Однак Михалевич додав, що якщо з боку Польщі кордон й надалі блокуватимуть, то українці проводитимуть масштабніші протести.

Українські перевізники влаштували мітинг на кордоні із ПольщеюСуспільне Львів

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України. За кілька днів зібралися черги на десятки кілометрів, також не можуть в'їхати вантажівки з гуманітаркою.

Минулого тижня відбулися перші переговори польської та української сторони з перевізниками. Рішення знайти не вдалося.

Сьогодні стало відомо, що словацькі перевізники заблокували один із пунктів пропуску на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: