Ексголова Держспецзв'язку Щиголь оскаржив запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника колишнього керівника Держслужби на арешт.
фото: УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 25 млн грн застави, визначений колишньому голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю.

Таке рішення 27 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора. Втім його захисник все одно подав скаргу на запобіжний захід.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Щиголя – ред.) на ухвалу слідчого судді ВАКС від 23 листопада 2023 року про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного (Щиголя – ред.) у вигляді тримання під вартою у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові із керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Для цього залучили дві підконтрольні компанії, а закупівлю засекретили, аби уникнути відкритих торгів та забезпечити їх перемогу. З цими компаніями підпорядковане Держспецзв'язку держпідприємство уклало договори на постачання відповідного програмного забезпечення та послуг та перерахувало у 2021-2022 років кошти у сумі понад 285 млн грн.

Проте реальна вартість програмного забезпечення, яке компанії придбали в іноземного виробника, становила 223 млн грн, а різницею у понад 62 млн грн і заволоділи учасники злочину. Ці кошти вивели на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою легалізації та розподілення між членами організованої групи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: