Справа Держспецзв'язку: ексдиректору держпідприємства визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді застави до підозрюваного.
Артур Вітренко (посередині)фото: Держспецзв'язку

Вищий антикорупційний суд визначив 30 млн грн застави як запобіжний захід колишньому директору державного підприємства, яке підпорядковано Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про екскерівника держпідприємства «Українські спеціальні системи» Артура Вітренка.

«28 листопада 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому директору державного підприємства, яке підпорядковано Держспецзв'язку, який є підозрюваним у справі щодо заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Держспецзв'язку засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних. Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн. Також суд поклав на особу відповідні процесуальні обов’язків», – інформує САП.

Раніше ВАКС узяв під варту й ексголову Держспецзв'язку Юрія Щиголя. Йому визначили альтернативою 25 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: