Страйк на кордоні: Польща хоче запровадити посилену перевірку для українських перевізників

Читать на русском
Польський уряд має намір запровадити додаткові перевірки для українських перевізників на дорогах, які ведуть до прикордонних переходів.
Фото: Reuters

Польський уряд має намір запровадити додаткові перевірки для українських перевізників на дорогах, які ведуть до прикордонних переходів.

Про це заявив міністр інфраструктури Алвін Гаджадхур після зустрічі із представниками польських перевізників, його цитує TVP.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, таке рішення ухвалили через те, що деякі іноземні компанії були помічені «у несумлінній конкуренції».

«Ми хочемо посилити контроль на під'їзних дорогах, які ведуть до пунктів перетину кордону. Окрім Інспекції автомобільного транспорту, у цих перевірках також візьмуть участь співробітники Національної податкової адміністрації, Прикордонної служби та поліції. Цю діяльність буде активізовано», – сказав міністр.

Відомство також подало запит до Європейської комісії про створення комітету, який перевірить дію угоди ЄС-Україна у сфері отримання дозволів для перевізників.

Нагадаємо, страйк польських перевізників на українсько-польському кордоні розпочався 6 листопада. Серед основних вимог до України – повернення практики дозволів для українських перевізників, яке скасовано угодою з ЄС до 30 червня 2024 року.

Наразі з польського кордону, де триває страйк перевізників, готові евакуюватись 25 українських водіїв. Однак не всі вони можуть це зробити, оскільки відповідальні за вантаж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: