Фінляндія закрила чотири пункти пропуску на кордоні з рф

Читать на русском
З опівночі перестали працювати прикордонні пункти Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії.
Корреспондент.net

У ніч на суботу, 18 листопада, Фінляндія закрила чотири із восьми пунктів перетину кордону з росією у відповідь на сплеск міграції. Попередньо, частково кордон буде закритий до 18 лютого 2024 року, заборону можуть продовжити.

Про це повідомляє видання Yle, з посиланням на прикордонну службу країни.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Зазначається, що з опівночі перестали працювати прикордонні пункти Іматра, Ніірала, Нуйямаа і Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії.

Протягом останньої доби на них встановили бетонні загородження й тимчасові паркани – наприклад стаціонарну металеву огорожу чи тимчасовий паркан із колючого дроту. Також опустили шлагбауми, за допомогою яких у звичайний час у пунктах перетину кордону контролюють трафік.

«Протягом п’ятниці до прикордонних пунктів на південному сході Фінляндії, які закрились, прибули загалом 163 шукачі притулку – при цьому за весь тиждень їх було близько 300», - зазначила прикордонна служба країни.

Як повідомляється, заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону Вартіус і Салла, які разом із пунктами Куусамо та Рая-Йоосеппі залишаться відкритими.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Фінляндія закриває частину пунктів пропуску через провокації з мігрантами. За даними МВС, росія штучно збільшила наплив біженців на кордоні двох країн.

А вчора ЗМІ повідомили, що МВС Фінляндії готує документи для повного закриття кордону з росією.

Також варто зазначити, що 16 вересня Фінляндія закрила в'їзд у країну для авто із російськими номерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: