Фінляндія направила до кордону з росією військових: у чому причина

Читать на русском
У Фінляндії до пункту пропуску Вартіус біля кордону з росією направили військових. Вони допомагатимуть зводити тимчасову огорожу.
Getty Image

У Фінляндії на пункті пропуску Вартіус біля кордону з росією почали зводити тимчасову огорожу через наплив мігрантів. Прикордонникам допомагають військові.

Про це пише Yle.

Відомо, що у безпосередній близькості від шлагбаумів біля кордону з рф наразі будуються захисні споруди. Це має забезпечити роботу прикордонного пункту.

Керівництво фінської прикордонної служби зазначило, що ніч на прикордонних станціях минула спокійно. У суботу, 18 листопада, притулок запросили 67 осіб.

«Люди, які вчора перейшли кордон, поводилися агресивно щодо російської прикордонної влади, коли їх виштовхували від російського прикордонного посту в бік Фінляндії, а потім закрили за ними ворота, тож повернення на російську територію стало неможливим», – заявив начальник прикордонного пункту, капітан Йоуко Кіннунен.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 18 листопада, Фінляндія закрила чотири із восьми пунктів перетину кордону з росією у відповідь на сплеск міграції. Попередньо, частково кордон буде закритий до 18 лютого 2024 року, заборону можуть продовжити.

Також варто зазначити, що 16 вересня Фінляндія закрила в'їзд у країну для авто із російськими номерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: