Треба дати трохи часу: президент прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський вважає, що ситуація, що виникла на кордоні Польщі та України владнається, однак треба трохи часу.
Укрінформ

Володимир Зеленський вважає, що полякам треба дати трохи часу і тоді стосунки між сторонами потеплішають.

Про це президент України повідомив на пресконференції за підсумками Міжнародного саміту Grain from Ukraine.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За словами президента, на кордоні з Польщею є складнощі, перш за все, через деякі політичні кроки наших сусідів. Однак, на його думку, потрібно трохи часу і ситуація владнається.

«Я вважаю нам треба мати дуже виважену політику. Мати план дій, за яким йти. І у нас є цей план, працює прем'єр-міністр, як на рівні МЗС, так і на рівні міністерства інфраструктури. Все це є. Я впевнений, що ми зможемо все це зробити. Я думаю, нам треба дати трішки часу нашим сусідам, все потеплішає», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску Краковець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне та Ягодин-Дорогуськ.

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – Шегині. До протесту також приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: