Фінляндія направить Україні 19-й пакет військової допомоги

Читать на русском
Новий пакет допомоги для ЗСУ включатиме військову техніку на загальну суму близько 95 млн євро.
Саулі Нііністьоpresident.gov.ua

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо підтримав пропозицію уряду щодо виділення 19-го пакету допомоги Україні. Він включатиме військову техніку на загальну суму близько 95 млн євро.

Про це повідомляє сайт фінського уряду.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Фінал війни в Україні визначить порядок безпеки Європи та Фінляндії у далекому майбутньому. Ось чому ми продовжимо нашу рішучу підтримку України разом із нашими союзниками. Загальна вартість постачання військової техніки з Фінляндії в Україну зараз становить 1,4 млрд євро», – повідомив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

На сайті зазначається, що для того, щоб допомога дійшла до місця призначення благополучно, додаткова інформація про саму посилку, спосіб її доставки або графік не буде розголошуватися.

При ухваленні рішення про додаткову допомогу було враховано як потреби України, так і ресурси Сил оборони Фінляндії, додали в уряді Фінляндії.

Нагадаємо, сьогодні під час чергової зустрічі у форматі «Рамштайн» США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 200 млн доларів. Днями повідомлялося, що Німеччина передасть Україні пакет військової допомоги на мільярд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: