СБУ встановила, хто командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані

Читать на русском
Російський генерал-лейтенант Сергій Кобилаш у квітні цього року віддав наказ про завдання ракетних ударів по житловому будинку та автостоянці в Умані.
фото росЗМІ

Служба безпеки оголосила про підозру російському генерал-лейтенанту Сергію Кобилашу - командувачу дальньої авіації військово-повітряних сил рф. Саме він командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані у квітні цього року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Як встановило слідство, російський генерал наказав про проведення ракетних ударів по житловій багатоповерховій будівлі та автостоянці в Умані Черкаської області 28 квітня 2023 року.

Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинули 23 місцеві жителі, серед них - 6 дітей. Також було травмовано 9 осіб, а одна людина досі вважається зниклою безвісти.

Крім зруйнованої багатоповерхівки, значні пошкодження отримали 7 прилеглих житлових будинків, 6 підприємств та 70 цивільних автомобілів.

За даними слідства, окупанти завдали повітряного удару по місту двома ракетами Х-101, випущеними з російського важкого бомбардувальника ТУ-95МС.

Також встановлено, що Кобилаш бере безпосередню участь у війні проти України з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

До цього він командував бомбардуванням цивільної інфраструктури у Сирії та Грузії. За це отримав генеральське звання та зірку «Героя росії».

Нагадаємо, раніше підозру отримав генерал рф, який командував бомбардуванням Маріуполя. Також було встановлено шістьох російських генералів, які віддавали накази про захоплення Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: