Встановлено 6 російських генералів, які віддавали накази про захоплення Харківської області

Читать на русском
Вони віддавали накази російським військам щодо прориву державного кордону України та штурм населених пунктів Харківської області у лютому.

СБУ встановила шістьох представників вищого командування Західного військового округу росії, які брали участь у плануванні, підготовці та веденні бойових дій проти Сил оборони України на східному фронті.

Про це повідомила пресслужба відомства у понеділок, 12 грудня.

Спецтрибунал для путіна: чи вийде засудити президента росії та росіян за воєнні злочиниІснує міжнародний механізм, який вже був успішно застосований у світовій історії – коли потрібно було позбавити влади та притягнути до суду військового злочинця, президента Югославії

«На початку повномасштабного вторгнення вони віддавали накази російським військам про прорив державного кордону України та штурм населених пунктів Харківської області», – сказано в повідомленні.

Крім цього, ці військові країни-агресора сприяли створенню окупаційних адміністрацій росії під час захоплення частини регіону.

На підставі зібраної доказової бази оголошено про підозру за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язання та ведення агресивної війни) ККУ шістьом високопоставленим російським військовослужбовцям.

А саме: заступнику командуючого Західним військовим округом зс рф генерал-майору Трубієнку Т.М.; командуючому 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-лейтенанту Іванаєву А.С.; начальнику штабу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майору П’ятаєву А.Ю.; командуючому 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-майору Терещенку М.А.; командиру 3-ї мотострілецької Вісленської Червонопрапорної, орденів Суворова і Кутузова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майору Авдєєву О.В.; командиру 144-ї гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу генерал-майору Слєпцову В.В.

Нагадаємо, раніше було встановлено особу росіянина, який наказав стріляти по цивільних на виїзді з Харкова. Також встановлено особу офіцера рф, який розстріляв цивільного під Бучею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: