Встановлено особу офіцера рф, який розстріляв цивільного під Бучею

Читать на русском
СБУ встановила особу російського солдата, який навмисне вбив мирного жителя під час окупації частини Київської області.

Співробітники СБУ встановили особу російського солдата, який навмисне вбив мирного жителя під час окупації частини Київської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 6 грудня.

Ідентифіковано 30 російських військових інженерів, які наводять ракети на цивільні об'єкти України – розслідуванняРозслідувачі трьох видань знайшли секретний підрозділ у складі Головного обчислювального центру Збройних сил росії та ідентифікували 30 військових інженерів, які наводять ракети на цивільні об'єкти України.

Воєнним злочинцем виявився тимчасово виконуючий обов'язки начальника розвідки 64-ї окремої мотострілецької бригади з рф, капітан Дмитро Сергійович Дьоготь. Він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів Бучанського району.

«Встановлено, що під час окупації селища Гавронщина російський капітан зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім зловмисник здійснив постріли у тулуб потерпілого», – йдеться у повідомленні.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, чоловік загинув від численних вогнепальних поранень тіла та втрати крові.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Продовжуються заходи щодо встановлення його місць знаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, раніше було ідентифіковано десять росіян, причетних до звірств у Бучі.

Загалом правоохоронці ідентифікували майже 168 тисяч росіян, які воювали проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: