Командував бомбардуванням Маріуполя: ще одному генералу рф повідомили про підозру

Читать на русском

СБУ зібрала доказову базу на ще одного високопосадовця російської армії, який причетний до обстрілів України. Саме за його указом завдавали ударів по інфраструктурі Маріуполя.

Про це повідомила пресслужба СБУ у п'ятницю, 28 липня.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

Йдеться про генерал-лейтенанта Миколу Гостєва - командувача 4-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Південного військового округу Повітряно-космічних сил ЗС рф (м. Ростов-на-Дону).

З 24 лютого до кінця травня 2022 року він командував підлеглими йому підрозділами російської авіації, які брали участь у захопленні частини території Донецької області. Саме за наказом Гостєва росіяни вчиняли масовані ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі Маріуполя.

СБУ встановила, що ворожі атаки спричиняли загибель мирних жителів міста, зокрема дітей, а також руйнування житлових будинків, лікарень.

Для ударів загарбники використовували ракети класу повітря-земля та авіаційні бомби, серед яких були заборонені фосфорні боєприпаси.

Крім того, російський генерал особисто командував підрозділами бойової авіації, що забезпечують підтримку наземних угруповань рф під час штурму українських міст у Донецькій області.

Гостєву повідомили про підозру за такими статтями ККУ:

  • вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою;
  • зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, якщо вони призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків;
  • ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій.

Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ оголосила про підозру двом російським генералам. Також повідомлялося, що генерала рф Суровікіна позбавили повноважень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: