Справа Коломойського: підозрювана залишилася без запобіжного заходу

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для задоволення скарги прокурора САП на рішення про закриття провадження.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна інстанція залишила без змін рішення, яким закрили провадження за клопотанням НАБУ про застосування запобіжного заходу до колишньої заступниці керівника Департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПриватБанку Тетяни Якименко.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко закрив провадження за клопотанням НАБУ про застосування запобіжного заходу до ексменеджерки ПриватБанку Тетяни Якименко, оскільки у справі спливли строки розслідування. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу сторони обвинувачення, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін та постановила окрему ухвалу, якою звернула увагу заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та директора Національного антикорупційного бюро України на необхідність здійснення контролю щодо неухильного дотримання прокурорами та детективами під час здійснення досудового розслідування норм КПК України. Рішення ухвалені з окремими думками судді Миколи Глотова», – інформує суд.

Раніше НАБУ оголосило в розшук колишнього голову правління ПриватБанку та його заступницю.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: