Апеляційний суд визнав законною націоналізацію ПриватБанку

Читать на русском
Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення ОАСК щодо незаконності націоналізації ПриватБанку.
np.pl.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо незаконності націоналізації ПриватБанку. Провадження про оскарження рішення щодо націоналізації закрито.

Як заявили в Нацбанку, таким чином суд підтвердив неможливість повернення банку колишнім власникам.

«Національний банк вітає рішення суду апеляційної інстанції. Рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку за участю держави приймалося відповідно до норм чинного законодавства, було підтримане РНБО та урядом з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Сьогодні, через 6 років, суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам, на докапіталізацію якого держава витратила понад 155 мільярдів гривень», – зазначили у НБУ.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року НБУ визнав ПриватБанк неплатоспроможним і запропонував уряду набути право власності на його акції. Наступного дня банк було націоналізовано.

18 квітня 2019 року ОАСК за позовом Ігоря Коломойського визнав протиправним та скасував рішення уряду про виведення банку з ринку за участю держави. У травні Нацбанк подав апеляційну скаргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: