Справа Коломойського: ексменеджмент ПриватБанку оголосили в розшук

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили два повідомлення про оголошення в розшук двох колишніх топменеджерів комерційного банку.
Олександр Дубілет та Людмила Шмальченко

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову правління ПриватБанку Олександра Дубілета та його ексзаступницю Людмилу Шмальченко у справі Ігоря Коломойського про організацію заволодіння 9,2 млрд грн ПБ.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Дубілета було оголошено в розшук і в іншій справі ПриватБанку, яка вже скерована до суду. Водночас Шмальченко була в Україні і до неї застосували запобіжний захід у вигляді 50 млн грн застави. Ці кошти внесли і на неї покладали обов'язки, дія яких спливла.

«НАБУ розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні Дубілета Олександра Валерійовича, 25.10.1962 року народження, який розшукується у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України. НАБУ розшукує Шмальченко Людмилу Олександрівну, 24.02.1968 року народження, яка розшукується у кримінальному провадженні за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться у повідомленнях.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: