США, Південна Корея та Японія провели перші в історії спільні повітряні навчання

Читать на русском
22 жовтня США, Японія та Південна Корея вперше в історії провели тристоронні повітряні навчання поблизу Корейського півострова.
Фото: popularmechanics.com

США, Південна Корея та Японія провели тристоронні повітряні польоти поблизу Корейського півострова. Це перший випадок в історії, коли ці країни об'єднались заради посилення оборони – все через зростання ракетної та ядерної загрози з боку Північної Кореї.

Про це повідомило японське видання Kyodo News з посиланням на ВПС Південної Кореї.

«Сполучені Штати та їхні два азіатські союзники з безпеки продовжать зміцнювати тристоронню співпрацю, заявили військово-повітряні сили Південної Кореї», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навчання були частиною зусиль щодо посилення оборонної співпраці на тлі загрози з боку Північної Кореї з її випробовуваннями балістичних міжконтинентальних ракет у цьому регіоні.

У навчаннях брали участь винищувачі військово-повітряних сил Південної Кореї, США та Повітряних сил самооборони Японії, які супроводжували американський стратегічний бомбардувальник B-52.

Видання зазначає, що ядерний бомбардувальник здійснив рідкісну посадку в Південній Кореї і взяв участь у спільних навчаннях з південнокорейськими винищувачами.

«Розгортання американського стратегічного бомбардувальника B-52 у Південній Кореї з інших причин, ніж участь у спільних військових навчаннях, вважається рідкістю», – зазначили у виданні.

Нагадаємо, наприкінці серпня Північна Корея заявила, що запустила дві тактичні балістичні ракети малої дальності, імітуючи ядерні удари по військових цілях у Південній Кореї.

Також повідомлялося, що НАТО готується провести навесні 2024 року найбільші спільні командні навчання з часів холодної війни.

Крім того, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що його країна разом зі своїми союзниками «не буде осторонь», якщо КНДР отримає допомогу від росії для посилення свого потенціалу в галузі зброї масового ураження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: