Нардеп Кузьміних не з'явився в суд, засідання відклали

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг провести судове засідання з розгляду справи члена парламенту, оскільки той перебуває на лікуванні.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відклав судове засідання з розгляду справи за обвинуваченням народного депутата Сергія Кузьміних у зловживанні впливом. Політик перебуває на стаціонарному лікуванні.

Таке рішення 27 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Головуюча суддя Ольга Саландяк повідомила, що до суду надійшло клопотання про відкладення судового засідання у зв'язку з перебуванням нардепа Кузьміних на стаціонарному лікуванні. Прокурор САП просив суд звернутися до закладу охорони здоров'я з питанням, чи може Кузьміних його покидати для участі в судових засіданнях.

«Відкласти судовий розгляд у зв'язку із неявкою обвинуваченого. Поважність причин неявки перевірити шляхом направлення запиту до медичної установи», – оголосила суддя.

Наступне засідання заплановане на 4 грудня 08:00.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура намагалися вручити особисто обвинувальний акт нардепу Кузьміних. Проте той відмовився і викинув документи з вікна автомобілю. Попри це, обвинувальний акт було скеровано до суду.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: