ВАКС вчергове відклав справу нардепа Кузьміних через неявку адвоката

Читать на русском
Антикорупційний суд не зміг провести судове засідання у справі за обвинуваченням чинного члена парламенту у зловживанні впливом.
Сергій Кузьміних

Вищий антикорупційний суд відклав на 19 січня проведення засідання за обвинуваченням народного депутата Сергія Кузьміних у зловживанні впливом. Його захисниця Лариса Криворучко не з'явилася до суду.

Таке рішення 11 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Суд ухвалив відкласти судове засідання у зв'язку з неявкою адвоката Криворучко Лариси Сергіївни на раніше погоджену дату 19 січня о 10:30. Здійснити запит до адвоката Лариси Криворучко для того, аби з'ясувати яка сама службова необхідність виникла і зумовила це відрядження», – наголосила головуюча суддя.

Як розповіла суддя, цей наказ про відрядження був винесений самою адвокаткою Криворучко від 10 січня для трьоденного відрядження до Львова.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура намагалися вручити особисто обвинувальний акт нардепу Кузьміних. Проте той відмовився і викинув документи з вікна автомобілю. Попри це, обвинувальний акт було скеровано до суду.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: