ВАКС відмовився закривати справу нардепа Кузьміних

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для закриття кримінального провадження, в якому обвинувачують чинного члена парламенту.

Вищий антикорупційний суд відмовився закривати кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата Сергія Кузьміних у зловживанні впливом.

Таке рішення 28 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника Лариси Криворучку про закриття кримінального провадження – відмовити», – оголосила рішення головуюча суддя Ольга Саландяк.

Наступне засідання заплановане на 16 квітня.

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура намагалися вручити особисто обвинувальний акт нардепу Кузьміних. Проте той відмовився і викинув документи з вікна автомобілю. Попри це, обвинувальний акт було скеровано до суду.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: