Нардеп Кузьміних викинув з машини обвинувальний акт, його справу скерували до суду

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення стосовно чинного члена парламенту. Сам політик не захотів брати документ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України, викритого на одержанні 558 тисяч грн за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету.

Про це повідомляє прес-служба САП

«Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету», – інформує прокуратура.

Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

У самому повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Сергія Кузьміних. До того ж, НАБУ оприлюднило відео вручення обвинувального акту депутату, схожому на Кузьміних. Політик відмовився брати документ і викинув його з машини.

«Закон України «Про статус народного депутата» зобов'язує народних обранців «дотримуватися загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність службових та посадових осіб і громадян». Але деякі з них мають свій погляд на ці обов'язки. Як от, наприклад, народний депутат України, якого сьогодні НАБУ та САП відправили на лаву підсудних за одержання 558 тис. грн неправомірної вигоди», – зазначає бюро, прикріпивши до публікації відеозапис вручення обвинувального акту.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: