Нардепа Кузьміних відпустили під заставу з обов'язками

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовився задовольнити клопотання детектива НАБУ про арешт члена українського парламенту.

Вищий антикорупційний суд відпустив під 49600 грн застави народного депутата від фракції «Слуги народу» Сергія Кузьміних і не став його брати під варту у справі про зловживання впливом.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у ВАКС.

«Чинному народному депутату України визначили запобіжним заходом 49,6 тисяч грн застави. На нього покладено обов'язки повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти», – сказала начальниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Детективи НАБУ не змогли затримати депутата, оскільки на це потрібен дозвіл слідчого судді. У нього провели слідчі дії, зокрема, обшуки. Пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру нардепу Кузьміних у зловживанні впливом. Вона зазначила, що депутата підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення з використанням своїх службових повноважень і впливу. Йдеться про правопорушення в сфері медицини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: