Справа Коломойського: Апеляційна палата не заарештувала майно підозрюваних

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для скасування рішення суду, яким клопотання про арешт майна підозрюваних не було розглянуті.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення ВАКС, якими не стали розглядати клопотання про арешт майна підозрюваних у справі олігарха Ігоря Коломойського про організацію заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку.

Такі рішення 27 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд закрив провадження за клопотаннями детектива НАБУ про арешт майна заступниці керівника Департаменту з обслуговування рахунків ЛОРО банків-кореспондентів, нерезидентів головного офісу ПриватБанку Тетяни Якименко, колишньої заступниці голови правління ПБ Людмили Шмальченко і ексначальниці департаменту міжбанківських операцій установи Надії Конопкіної. На думку суду, у справі закінчилися строки розслідування. Прокурор САП подав скаргу на ці рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді ВАКС від 21 вересня 2023 року про закриття провадження за клопотанням детектива НАБУ про арешт майна підозрюваної Людмили Шмальченко без змін... Апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді ВАКС від 21 вересня 2023 року про закриття провадження за клопотанням детектива НАБУ про арешт майна підозрюваної Тетяні Якименко без змін... Апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді ВАКС від 21 вересня 2023 року про закриття провадження за клопотанням детектива НАБУ про арешт майна підозрюваної Надії Конопкіної без змін», – оголосила головуюча суддя Даниїла Чорненька.

Три рішення ухвалені з окремою думкою судді Миколи Глотова.

Раніше НАБУ оголосило в розшук колишнього голову правління ПриватБанку та його заступницю.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: