Фінляндія закриє частину пунктів пропуску на кордоні з росією через провокації

Читать на русском
Уряд Фінляндії майже вдвічі скоротить кількість пунктів пропуску на кордоні з росією. Йдеться про чотири КПП, розташовані на південному сході країни.
Фото: Getty Images

Уряд Фінляндії майже вдвічі скоротить кількість пунктів пропуску на кордоні з росією. Рішення було ухвалено з метою забезпечення національної безпеки.

Про це повідомила глава МВС країни Марі Рантанен, її цитує портал Yle.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

Йдеться про чотири пункти пропуску, розташовані на південному сході Фінляндії: Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Ніірала. Вони будуть закриті у ніч на суботу, 18 листопада. Обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року.

Фінська влада ухвалила таке рішення через провокації з мігрантами. За даними МВС, росія штучно збільшила наплив біженців на кордоні двох країн.

«Є очевидні ознаки того, що влада іноземної держави відіграла свою роль у прибутті людей, які незаконно перетнули кордон», – підкреслила Рантанен.

При цьому чотири північні пункти пропуску – Вартіус, Салла, Куусамо та Рая-Йоосеппі – поки що залишаться відкритими.

Нагадаємо, нещодавно фінський прем'єр-міністр заявив, що уряд країни розглядає можливість повного закриття кордону з росією.

Також варто зазначити, що 16 вересня Фінляндія закрила в'їзд у країну для авто із російськими номерами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: