Нардеп Дубінський отримав нову підозру

Читать на русском
3 листопада народний депутат Олександр Дубінський отримав підозру в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон.
Фото: СБУ

СБУ та Держбюро розслідувань оголосили чинному народному депутату Олександру Дубінському підозру в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомила СБУ.

У відомстві повідомили, що 3 листопада Дубінському було повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, парламентарю вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

«Для реалізації оборудки народний депутат використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити «потрібних людей» у систему «Шлях» нібито як волонтерів», – зазначили у СБУ.

Також повідомлено про підозру колишньому помічнику нардепа, який нині працює директором громадської організації «Медіаоборона». У нього нардеп зберігав частину документів, необхідних для втечі «клієнта» за межі України.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили:

  • флеш-носії та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • печатки, листи, договори та інші документи, які використовували для внесення недостовірних відомостей до системи «Шлях».

В разі доведення провини, нардепу загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ЗМІ раніше повідомляли, що 1 листопада до народного депутата Олександра Дубінського правоохоронці прийшли з обшуками.

Також ДБР оприлюднило аудіозапис, на якому нардеп проводить інструктаж ухилянту.

Раніше Дубинському повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: