Ексзаступнику міністра оборони оголосили підозру за розтрату майже 1 млрд грн

Читать на русском
Колишньому заступнику міністра оборони України повідомили про підозру у розтраті держаних коштів на постачанні для Збройних сил України непридатної військової форми. Мова йде про розтрату майже 1 млрд грн.
Офіс генерального прокурора

Колишньому заступнику міністра оборони України повідомили про підозру у розтраті майже 1 млрд грн на постачанні для Збройних сил України непридатної військової форми.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

Слідчі стверджують, що підозру оголосили колишньому заступнику міністра оборони, який обіймав цю посаду з 2021-го по 2023 рік. Він разом зі своїм підлеглим, т.в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони, у червні минулого року створили умови для придбання міністерством військового майна без проведення його випробовування у лабораторних умовах, а лише за його зовнішнім виглядом.

Ця спрощена форма прийняття військового майна надалі була використана міністерством для укладення контрактів з турецьким підприємством на постачання неякісної зимової форми військового одягу загальну суму близько мільярда гривень.

Як зазначили у пресцентрі Служби безпеки України, військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

На підставі зібраних матеріалів колишньому заступнику міністра повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

За такими ж статтями повідомлено про підозру його спільнику.

Наразі обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що колишнього заступника міністра оборони підозрюють у причетності до закупівлі продуктів за завищеними цінами та неякісної амуніції.

Також писали, що колишньому голові Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони повідомили про підозру за розтрату державних коштів. За версією слідства, він купував неякісні бронежилети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: