Понад 20 квартир та 15 машин: суд арештував майно нардепа Дубінського

Читать на русском
Суд заарештував майно депутата Дубінського, яке він записав, зокрема, на свою матір та колишню дружину. Усього – 39 об'єктів нерухомості.
фото ukranews.com

Печерський районний суд Києва за матеріалами ДБР заарештував майно народного депутата Олександра Дубінського, частину якого оформлено на його родичів.

Про це повідомила пресслужба ДБР 23 листопада.

За час повномасштабної війни 28 нардепів ІХ скликання отримали підозриНа інфографіці – хтось із нардепів поточного скликання отримав підозру під час повномасштабної війни. Таких 28 осіб.

Зазначимо, Бюро не називає ім'я нардепа, але, за повідомленнями у ЗМІ, йдеться про Олександра Дубінського.

«За матеріалами Бюро слідчим суддею накладено арешт на майно чинного народного депутата, частину якого зареєстровано на його матір та колишню дружину», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що заарештовано: 39 об'єктів нерухомості, у тому числі 23 квартири в столиці, 8 земельних ділянок, два житлові будинки в Києві та області та 15 автомобілів.

Слідчі отримали інформацію, що чинний народний депутат, його мати і дружина протягом кількох останніх років стали власниками великої кількості квартир, автомобілів, двох будинків і сімдесяти соток землі на загальну суму близько 2,5 мільйонів доларів.

При цьому офіційні доходи депутата та його близьких не дозволяли придбати таку кількість майна, зазначили у ДБР.

«Також слідчі ДБР встановили, що нардепом, його матір’ю та на сьогодні вже колишньою дружиною протягом 2008–2023 років проведено ризикові фінансові операції на мільйонні суми, у тому числі з готівкою. Вони значно перевищують офіційно отримані доходи, що може свідчити про легалізацію коштів через придбання родиною високоліквідних активів, а також зарахуванням грошей на депозитні рахунки», – додали у відомстві.

Нагадаємо, 14 листопада Печерський райсуд Києва обрав Дубінському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 60 діб без альтернативи застави у справі про держзраду.

До цього Дубінський вже отримував підозри – одну в серпні, ще одну в листопаді.

Депутату повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон, а також в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

6 листопада Печерський суд Києва відправив депутата під цілодобовий домашній арешт. Крім того, йому вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: