Страйк на польському кордоні: в Україну не можуть потрапити вантажівки з гуманітаркою

Читать на русском
У чергах на польському кордоні у напрямку України стоять близько 2900 вантажівок. Польські перевізники також не пропускають гумдопомогу.
facebook.com/serhiy.derkach

На польській стороні кордону учасники страйку не пропускають через вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою, які їдуть до України. Загалом на ранок 20 листопада у черзі на в'їзд стоять близько 2900 вантажівок.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у Facebook.

ЄС може покарати Польщу за блокування кордону з Україною – ЗМІБлокада польських перевізників на кордоні з Україною. ЄС застеріг Польщу, що може розпочати процедуру покарання, якщо питання з пікетом не вирішиться.

За його словами, заява про нібито пропуск польськими перевізниками фур з гумдопомогою та з небезпечними вантажами не відповідає дійсності.

«Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з пальним та гуманітарка стоять у чергах. Чекаємо на відповідь, як це корелюється із заявами про безперешкодне перетинання таких вантажів», – зазначив Деркач.

Спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко сьогодні вранці в ефірі телемарафону повідомив, що у напрямку України на кордоні стоять близько 2900 вантажних машин.

Найбільше навпроти Краківця – 1200, навпроти Ягодину – 1100, навпроти Рави-Руської – близько 600 вантажівок. І це ще можуть бути не повні дані.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк польських перевізників. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України. За кілька днів зібралися черги на десятки кілометрів.

Минулого тижня відбулися перші переговори польської та української сторони з перевізниками. Рішення знайти не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: