Росіяни часто перекривають Кримський міст через ненадійність конструкції – Гуменюк

Читать на русском
Російські окупанти часто перекривають рух Кримським мостом, адже конструкція ненадійна і не витримує навантаження.
Укрінформ

Російські окупанти часто перекривають рух Кримським мостом, адже конструкція ненадійна і не витримує навантаження.

Про це в етері телемарафону повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

За її словами, конструкція мосту через Керченську протоку досить ненадійна. Через те, що переправа не витримує навантаження, росіяни часто перекривають її для руху транспорту, щоб мінімізувати шкоду.

«Це стала практика для них. Вони досить регулярно перекривають там рух, тому що конструкція ненадійна і не витримує навантаження – і в виробничому сенсі, для чого вона і будувалася. Також погода не сприяє її міцності. І з повітря їм теж тривожно регулярно, і з води. Тому вони дуже часто перекривають рух, щоб не завдавати максимальної шкоди», – розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, вночі 1 вересня Міноборони рф заявило, що український морський безпілотник намагався атакувати Кримський міст, але нібито був знищений в акваторії Чорного моря.

До слова, з початку 2023 року на території росії та окупованого Криму помітно збільшилася кількість інцидентів, пов'язаних з атаками дронів на об'єкти країни-окупанта. ЗМІ підрахували, скільки разів безпілотники атакували рф і Крим цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: