У ВМС відповіли, коли повністю знищать Кримський міст

Читать на русском
Міст через Керченську протоку у тимчасово окупованому Криму у будь-якому разі буде зруйновано.
архівне фотоФото: AFP

Незаконно збудований росіянами міст через Керченську протоку в тимчасово окупованому Криму в будь-якому разі буде зруйновано. Але Україна не страждає залежністю від символічних дат, на відміну від росії.

Про це заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в інтерв'ю Укрінформу, оприлюдненому у вівторок, 24 жовтня.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

За його словами, Україна не страждає на символізм, на відміну від росіян. І це дуже допомагає під час ведення бойових дій обмеженим ресурсом. Якщо, умовно, на день народження російського диктатора володимира путіна окупантам ставлять завдання щось «взяти» чи захопити, то в українців такого немає.

«Тому цей міст, звичайно, буде зруйнований, але він буде зруйнований тоді, коли цього вимагатиме ситуація. Руйнувати міст, щоб підняти настрій, немає сенсу. Коли потрібно буде обрізати логістичні хвости Криму та зробити його островом, обов'язково це буде зроблено. Тому чекати слід потрібного моменту», – сказав Плетенчук.

За його словами, завдання вогневого ураження саме по території Криму не є чимось символічним. Це вкладається у загальний план визволення наших окупованих земель та планомірне винищення складів зберігання, пунктів управління, штабів рф.

Він також додав, що всі суднобудівні та ремонтні заводи на території Криму, які обслуговують ворожу армію і є частиною російського військово-промислового комплексу, є законними цілями для Сил оборони України.

Нагадаємо, сакральний путінський Кримський міст вже пережив два потужні удари, які завдала Україна. Перший – у жовтні 2022 року. У липні 2023 року Кримський міст успішно атакували морські дрони Sea Baby.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: