Представники України та Польщі провели переговори з перевізниками, які страйкують на кордоні

Читать на русском
Тристоронні переговори з перевізниками, що страйкують, відбулися сьогодні вдень на пункті пропуску Дорогуськ.
mtu.gov.ua

Представники української та польської влади 16 листопада провели переговори щодо розблокування пунктів пропуску на кордоні. Сьогодні спільного рішення із перевізниками знайти не вдалося.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Страйк на кордоні: Найєм пояснив, чому вимоги польських перевізників залишаться без відповідіГлава Держагентства відновлення Мустафа Найєм прокоментував страйк польських перевізників та пояснив, чому їхні вимоги не виконають.

Переговори з перевізниками, що страйкують, відбулися сьогодні вдень на пункті пропуску «Дорогуськ».

У них взяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності.

Сторони обговорювали спільні рішення щодо розблокування кордону. Ключовою вимогою протестувальників було повернення до системи дозволів.

Але представники української сторони зазначили, що ця вимога не може бути виконана, адже угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме як мінімум до 30 червня наступного року.

«Всі інші пропозиції представників влади протестувальники не погодили, тому пошук рішення продовжуватиметься надалі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля трьох пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Серед вимог польських перевізників – повернути потребу українським перевізникам отримувати дозволи на в'їзд до Європейського Союзу.

Через страйк у черзі стоять сотні вантажівок.

Тим часом, 15 листопада словацькі перевізники також пригрозили блокадою кордону України.

Сьогодні із ЗМІ стало відомо, що ЄС може покарати Польщу за блокування кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: