Авдіївка за масштабом руйнувань наближається до Мар'їнки – МВА

Читать на русском
Російські війська, як і раніше, намагаються захопити Авдіївку, при цьому стираючи саме місто з лиця  землі.
Фото: Zelenskiy / Official

Регулярні ворожі обстріли Авдіївки на Донеччині зруйнували її вже більше, ніж Бахмут. За масштабами руїн місто стає схожим на Мар'їнку, яка зовсім стерта з землі до фундаменту.

Про це заявив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш у ефірі національного телемарафону 24 листопада.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

За його словами, зруйнована Авдіївка зараз виглядає набагато гіршою, ніж Бахмут.

«На жаль, Авдіївка вже з вигляду наближається до Мар'їнки. Нагадаю, що Мар'їнка - це населений пункт, який в принципі вже не існує. Він уже стертий до фундаменту. Жодної вцілілої будівлі чи напівбудівлі там немає. Ну, а Авдіївка наближається до цього», – сказав Барабаш.

За його словами, щодня росіяни б'ють по місту ствольною артилерією, завдаючи десятки масованих обстрілів.

«Від 8-10, а іноді і до 20, а буває і до 30 авіабомбових ударів відбувається. Це суто по місту», – уточнив глава МВА.

За його словами, ворог не залишає спроб захопити Авдіївку. Барабаш зазначив, що якщо говорити про удари по позиціях ЗСУ, може йтися і про сотні за добу.

Нагадаємо, росіяни розпочали третю хвилю штурмів біля Авдіївки. При цьому в самій Авдіївці без тепла, світла та води досі залишаються 1300 мирних мешканців.

Бої за Авдіївку стали одними з найкривавіших із початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: