Попри ситуації в Ізраїлі необхідно зберігати увагу до України – МЗС Литви

Читать на русском
На тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС не можна втрачати уваги до України. Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав міжнародну спільноту тримати фокус на Україні та її боротьбі з російським вторгненням навіть на тлі ескалації, спричиненої нападом ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє Литовське радіо та телебачення (LRT).

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

«Зараз ми зосереджені на Ізраїлі, але надзвичайно важливо залишатися відданими Україні, яка продовжує протистояти російській агресії. Хоча географічно ця війна точиться на європейському континенті, вона має величезний глобальний вплив», – наголосив Ландсбергіс.

Міністр нагадав, зокрема, про те, що руйнуючи зернові склади й порти, росія прагне заблокувати постачання українського зерна до найуразливіших частин світу.

«Я вважаю, що ці навмисні дії є злочинами проти людства», – зазначив Ландсбергіс.

Він також зауважив, що метою рф є поширення нестабільності за межі Європи «за допомогою своїх найманців та «злісної» пропаганди».

Нагадаємо, у США підтвердили намір підтримувати Україну та Ізраїль одночасно.

Також Литва готує новий пакет допомоги Україні.

Раніше у Литві розповіли про допомогу Україні на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: