Зеленський назвав п'ять причин для союзників допомогти з посиленням української ППО

Читать на русском
Зеленський назвав п'ять причин, чому союзникам варто допомогти Україні з посиленням ППО. За його словами, позбавлення можливості тероризувати Україну атаками сприятиме наближенню поразки рф.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що посилення української протиповітряної оборони є найкращою стратегічною інвестицією у безпеку.

У соцмережі X він назвав п'ять причин для Заходу допомогти з цим.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Найголовніша причина – кожна система ППО та ракета, надана Україні, рятує життя.

Друга причина, за словами Зеленського, полягає у тому, що у кожне місто чи регіон, надійно захищене системами ППО, зможе повернутися з-за кордону більше людей. «Це дасть значний поштовх економіці України, допоможе нам зменшити бюджетний дефіцит і, як наслідок, потребу в міжнародній фінансовій допомозі», – пояснив він.

Третя причина – чим сильніша ППО, тим більше буде успіх України в Чорному морі, а отже більше морський експорт, кращий захист свободи судноплавства та більша стабільність. Це дозволить Україні доставляти сотні тисяч додаткових тонн продовольства та протидіяти глобальній продовольчій кризі, зазначив президент.

Четверта причина – що сильніша ППО, то менше потрібно витрачати ресурсів на відновлення зруйнованих об'єктів, критичної інфраструктури, енергосистем, електромереж тощо.

«По-п’яте, позбавлення росії можливості тероризувати Україну ракетами та безпілотниками змусить агресора відмовитися від цієї тактики, що загалом сприятиме наближенню перемоги. Ми надзвичайно вдячні всім нашим партнерам, які вже ухвалили важливі рішення щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони. Оскільки Україна – велика країна, наша потреба в системах ППО є значною», – написав Зеленський.

Раніше Зеленський розповідав, у яких регіонах України потрібно посилити ППО.

Нагадаємо, на вчорашньому засіданні «Рамштайну» стало відомо про формування нової коаліції на підтримку України, яка займатиметься постачанням засобів протиповітряної оборони.

На інфографіці «Слово і діло» – як союзники допомагають Україні готуватися до зимових атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: