Союзники створили коаліцію для передачі Україні засобів ППО: які країни її очолили

Читать на русском
Глава Пентагону Ллойд Остін повідомив про формування нової коаліції на підтримку України. Вона займатиметься постачанням засобів протиповітряної оборони.
Фото: defense.gov

Глава Пентагону Ллойд Остін повідомив про формування нової коаліції на підтримку України. Вона займатиметься постачанням засобів протиповітряної оборони.

Заява керівника оборонного відомства США, присвячена цій події, прозвучала під час сьогоднішнього засідання у форматі «Рамштайн», повідомляє пресслужба Пентагону.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

Він розповів, що коаліцію з надання ППО очолили Німеччина та Франція. Минулого тижня ці країни провели перше спільне онлайн-засідання.

«Я розраховую на спільну роботу щодо визначення лідерів та учасників кожної з наших «коаліцій можливостей». Ми вже організували коаліції, спрямовані на нарощування військово-повітряних сил України та її можливостей у галузі інформаційних технологій. І сьогодні ми обговоримо прогрес, досягнутий у розробці нової коаліції з наземної протиповітряної оборони», – сказав Остін.

Він додав, що союзники мають намір об'єднати ресурси усієї Контактної групи для підтримки цих зусиль.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив, у яких регіонах України треба посилити ППО.

Представник Повітряних сил Юрій Ігнат, у свою чергу, розповів, які зенітно-ракетні системи стануть основою ППО України у майбутньому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: