Ігнат розповів, які зенітно-ракетні системи стануть основою ППО України у майбутному

Читать на русском
Українська система ППО в майбутньому складатиметься в основному із західних комплексів. У Повітряних силах вважають, що ЗСУ використовуватимуть як мінімум чотири типи ЗРК.
Фото: Суспільне

Українська система ППО в майбутньому складатиметься в основному із західних зенітно-ракетних комплексів.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі «Україна – Укрінформ».

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

За його словами, ЗСУ, швидше за все, використовуватимуть чотири основні системи ППО: американський ЗРК Patriot, франко-італійський комплекс SAMP/T, німецький IRIS-T та норвезький ЗРК NASAMS.

«Самі ці системи становитимуть основний щит. А далі ешеленована ППО розподілятиметься за родами та видами інших Сил оборони і посилюватиметься. Наразі це посилення відбувається шляхом введення додаткових мобільних вогневих груп», – розповів Ігнат.

Він також зазначив, що зараз Україна використовує системи ППО як західного, так і радянського виробництва. На деякі комплекси вже вдалося інтегрувати американські ракети.

«Нещодавно американським партнерам вдалося спільно з нашими фахівцями адаптувати ракети Sea Sparrow на комплекси Бук-М1. Ми не можемо нескінченно використовувати радянську техніку, все, що у нас було, ми використовуємо, але і боєкомплекти, і справність техніки виснажується. Її буде менше», – уточнив він.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський розповів, у яких регіонах України потрібно посилити ППО.

Глава держави також анонсував нові кроки з посилення системи протиповітряної оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: