Данілов розповів, чому Україна орендуватиме деякі системи ППО

Читать на русском
Передача систем ППО Україні в оренду – це не таємниця, а зручніша з юридичної точки зору практика, заявили у РНБО.
mil.in.ua

Україна справді бере в оренду деякі системи ППО, щоб захистити небо від російських ракет. Це юридично спрощена процедура, яка використовується як один із варіантів надання допомоги від партнерів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону 2 листопада.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

«У передачі засобів ППО в оренду нічого дивного немає і не треба робити з цього таємницю. Для того, щоб відбулася передача, мають бути певні юридичні процедури. Надання у тимчасову оренду – це спрощена процедура, набагато легша, ніж пояснювати політикам в інших країнах, що це не назавжди, а на певний період. Нам треба захистити небо, захистити наших громадян від цієї навали», – пояснив Данілов.

Секретар РНБО перерахував варіанти юридичного оформлення військової допомоги: купівлю коштів за бюджетні кошти України, допомогу від партнерів, а також юридичну процедуру оренди, коли Україна на той чи інший період часу отримуватиме системи ППО для проходження складного періоду.

Данілов також нагадав, що перед зимою ЗСУ отримають від партнерів додаткові засоби ППО.

Нагадаємо, 27 жовтня Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини, в якому була ще одна система ППО. Глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, чому вигідно дати Україні більше ППО перед зимою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: