Ексдепутата Донеччини відправили у в'язницю за проведення псевдореферендуму в 2014 році

Читать на русском
У травні 2014 року депутат Миронівської селищної ради Бахмутського району підтримав пропозицію провести псевдореферендум про визнання так званої державної самостійності ДНР.
depositphotos.com

Колишнього депутата селищної ради під Бахмутом, який у 2014 році провів псевдореферендум про визнання так званої ДНР, відправили за ґрати. Суд ухвалив екс-чиновнику три роки позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури у Telegram-каналі.

У десятках справ Майдану може спливти термін давності без вироку – Офіс генпрокурораТермін давності скоро закінчиться майже у 60 справах часів Майдану. Але це не стосується колишнього президента Януковича та членів його команди.

Як зазначається, суд встановив, що у травні 2014 року депутат Миронівської селищної ради Бахмутського району підтримав пропозицію провести псевдореферендум про визнання так званої державної самостійності ДНР. Референдум мав пройти у приміщенні місцевого палацу культури.

У 2021 році суд першої інстанції визнав чоловіка винним у підтримці псевдореспубліки та засудив його до 3 років позбавлення волі.

При цьому, Апеляційний суд пом'якшив термін до 3 років умовно, але прокуратура звернулася до Верховного суду, який залишив вирок першої інстанції без змін.

Нагадаємо, що мешканця Херсонщини було засуджено до 5 років позбавлення волі за участь в організації псевдореферендуму.

Також Служба безпеки затримала доцента університету, який працював на російське ГРУ та коригував удари росії по Харкову.

Раніше ми повідомляли, що майже у 60 справах про вбивства на Євромайдані спливає термін давності і є ризик, що він закінчиться до винесення вироку фігурантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: